Słód polecany do piw w stylu: do produkcji piw typu Dark Beer, Stout, Porter, Alt Beer, Bock Beer, Schwarzbier. Słód czekoladowy ciemny uzyskiwany jest w procesie prażenia słodu pilzneńskiego lub monachijskiego w temperaturze dochodzącej do 200°C i dość krótkim czasie (do 4 godzin). Słód czekoladowy ciemny może stanowić do 5% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
Barwa: 800 - 1000 EBC
Typ słodu: ciemny
Zasyp: 5%
Śrutowanie: Nie
Producent:Viking Malt
"Chocolate Dark Malt dodaje palonych smaków i aromatów z nutą gorzkiej czekolady i kawy w każdym piwie."
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.