Temp. fermentacji: 18-22°C optymalnie 15-20°C
Dozowanie:przeciętnie: 11,5 g na 20 litrów piwa.
Typ drożdży: górna fermentacja
Sposób użycia:
Rozsypać drożdże na powierzchni sterylnej wody lub brzeczki o temperaturze 27°C ± 3°C wziętej w ilości 10 krotnie większej niż masa drożdży.
Pozostawić na 15 do 30 minut. Delikatnie mieszać w ciągu 30 minut i tak otrzymany krem, zadawać do zbiornika fermentacyjnego.
Alternatywnie, zadawać drożdże bezpośrednio do zbiornika fermentacyjnego, utrzymując temperaturę brzeczki powyżej 20°C. Stopniowo rozsypywać suszone drożdże po powierzchni brzeczki, upewniając się, że drożdże pokrywają równomiernie powierzchnię brzeczki tak, aby nie powstawały zbrylenia. Pozostawić na 30 minut, potem wymieszać używając napowietrzania lub poprzez dodatek brzeczki.
Liczba opinii: 1
Data dodania: 09 December 2016
Chyba najbardziej "pewne" drożdze jakie stosowałem. Polecam do ciemnych piw.
Ocena: 5/5
Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Śrutowanie słodu 1kg0,50 zł
- Drożdże Safale S-04 English Ale Yeast - Fermentis15,00 zł
- Słód Pilzneński 5kg Viking Malt36,75 zł
- Słód Pale Ale Zero 5kg Viking Malt35,00 zł
- Kapsle ciemnozłote 100 szt. 26mm8,00 zł
- Glukoza krystaliczna - 1kg13,00 zł
- Pirosiarczyn sodu 500g10,00 zł
- Drożdże PAY7 górna fermentacja9,00 zł
- Drożdże Saflager W-34/70 Bohemian Lager Yeast - Fermentis25,00 zł
- Słód Pilzneński 1kg Viking Malt8,40 zł