Jęczmień polecany do produkcji bardzo ciemnych piw typu Dark Beer, Stout, Porter.
Jęczmień palony uzyskiwany jest w procesie prażenia surowego, wyczyszczonego jęczmienia browarnego w temperaturze dochodzącej tym razem nawet do 200°C i w dość długim czasie. Spowodowane jest to znacznie wyższą wilgotnością (ok. 14%) w porównaniu do surowca dla słodów czekoladowych (słód pilzneński ok. 5%). Tak jak słody czekoladowe wykazuje mączny charakter przełomu ziarna.
Cechuje go charakterystyczna bursztynowa barwa i herbatnikowy aromat.
Tłumacz Google
Sklep stacjonarny
![]() |
Zapraszamy do naszego sklepu. Łódź ul. Duńska 1 budynek 1g |
Strona głównaSłodyJęczmień Palony
Jęczmień Palony

Sortuj wg:
Wyświetlanie od 1 do 6 (z 6 pozycji)
Stron: 1
Wyświetlanie od 1 do 6 (z 6 pozycji)
Stron: 1
Bestsellery
Szukaj
Ilość produktów w przechowalni: 0