Tłumacz Google
Sklep stacjonarny
![]() |
Zapraszamy do naszego sklepu. Łódź ul. Duńska 1 budynek 1g |
Ostatnio szukano
1 04 05 06 13 100 100l 13 elementow 150 2000w 23 202 2021 2022 2023 25 kg 25kg 3 34 300 33l 355 50l 9450 American ale American pale ale CHMIEL Czeska ipa Fermentor MIESZADŁO MAGNETYCZNE OBS GARNEK ZACIERNY POMPA POJEMNIK OBS VICE Pojemnik fermentacyjny Pojemnik fermentacyjny 30l SŁÓD ahhhroma ale alkoholomierz americ american
Drożdże górnej fermentacji wyselekcjonowane w USA, polecane do wszelkich ale w stylu amerykańskim m.in. AIPA, Double IPA, APA. Drożdże pozwalają na uzyskanie dobrze zbalansowanego piwa z niską zawartością dwuacetylu o czystym smaku i rześkim odczuciu końcowym na podniebieniu.
Temp. fermentacji: 12-25°C optymalnie 15-22°C
Dozowanie: przeciętnie: 11,5 g na 20 litrów piwa.
Typ drożdży: górna fermentacja
Sposób użycia:
Rozsypać drożdże na powierzchni sterylnej wody lub brzeczki o temperaturze 27°C ± 3°C wziętej w ilości 10 krotnie większej niż masa drożdży.
Pozostawić na 15 do 30 minut. Delikatnie mieszać w ciągu 30 minut i tak otrzymany krem zadawać do zbiornika fermentacyjnego.
Alternatywnie, zadawać drożdże bezpośrednio do zbiornika fermentacyjnego, utrzymując temperaturę brzeczki powyżej 20°C. Stopniowo rozsypywać suszone drożdże po powierzchni brzeczki, upewniając się, że drożdże pokrywają równomiernie powierzchnię brzeczki, tak, aby nie powstawały zbrylenia. Pozostawić na 30 minut, potem wymieszać używając napowietrzania lub poprzez dodatek brzeczki.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęZobacz także:
Klienci polecają również:
Bestsellery
Glukoza krystaliczna - 1kg13,00 zł
Mech Irlandzki (Irish Moss) - 10g3,51 zł
Trawa Cytrynowa 20g2,50 zł
Glukoza krystaliczna 250g7,00 zł
Curacao skórka gorzkiej pomarańczy 20g4,50 zł
Pomarańcz skórka Grys - 20g3,41 zł
Chlorek Wapnia - 100g4,00 zł
Cukier Kandyzowany Bursztynowy 500g12,00 zł
Suszona skórka cytryny 20g4,50 zł
Kwiat Klitoria Ternateńska Herbata Niebieska - 25g10,00 zł
Szukaj
Ilość produktów w przechowalni: 0