Polecany do lagerów, wymagających możliwie ograniczonej ingerencji drożdży w czystość nut słodowych i chmielowych, szczególnie w stylu Pilsner, Vienna, Bock (Koźlak), Oktoberfestbier.
Parametry:
- Temperatura fermentacji 9 - 22 ºC
- Optymalna 12-14 ºC.
- Tolerancja na alkohol do 6,8%
- Waga: 10g netto
- Typ drożdży: dolna fermentacja
- Zamiennik: Fermentis Saflager W 34/70
Sposób użycia: drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 27°C. +/- 3°C.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również:
Szukaj
Tłumacz Google
Bestsellery
Słód Pilzneński 5kg Viking Malt35,00 zł
Słód Pale Ale Zero 5kg Viking Malt35,00 zł
Słód Pilzneński 1kg Viking Malt8,00 zł
Słód Pszeniczny 1kg Viking Malt6,00 zł
Słód Pale Ale Zero 1kg Viking Malt7,00 zł
Słód Monachijski Jasny 1kg Viking Malt7,00 zł
Słód Monachijski Ciemny 1kg Viking Malt7,00 zł
Słód Wiedeński 1kg Viking Malt7,00 zł
Słód Pszeniczny 5kg Viking Malt30,00 zł
Słód Monachijski Jasny 5kg Viking Malt35,00 zł