Polecany do lagerów, wymagających możliwie ograniczonej ingerencji drożdży w czystość nut słodowych i chmielowych, szczególnie w stylu Pilsner, Vienna, Bock (Koźlak), Oktoberfestbier.
Parametry:
Temperatura fermentacji 9 - 22 ºC
Optymalna 12-14 ºC.
Tolerancja na alkohol do 6,8%
Waga: 10g netto
Typ drożdży: dolna fermentacja
Zamiennik: Fermentis Saflager W 34/70
Sposób użycia: drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 27°C. +/- 3°C.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.