Słód polecany do piw w stylu: marzenbier, maibock, oktoberfestbier , golden ale, porter.
Proces słodowania jest zmodyfikowanym o wyższe wilgotności końcowe (43-44%) i suszenie z wyższą temp. końcową (ok. 90- 95°C). Daje to w efekcie lekko bursztynowy kolor brzeczki i znacznie bardziej wyrazisty aromat od słodu pilzneńskiego.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód wiedeński (vienna malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
"Lekko orzechowe doznania, słodycz i nuty karmelowych aromatów."
Proces słodowania jest zmodyfikowanym o wyższe wilgotności końcowe (43-44%) i suszenie z wyższą temp. końcową (ok. 90- 95°C). Daje to w efekcie lekko bursztynowy kolor brzeczki i znacznie bardziej wyrazisty aromat od słodu pilzneńskiego.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód wiedeński (vienna malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
- Barwa: 7 - 12 EBC
- Waga: 5kg
- Typ słodu: jasny
- Zasyp: 100%
- Śrutowanie: Nie
- Producent: Viking Malt
- Słód pakowany po 5kg netto plus waga torebki.
"Lekko orzechowe doznania, słodycz i nuty karmelowych aromatów."
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również:
Szukaj
Tłumacz Google
Bestsellery
- Rurka fermentacyjna plastikowa4,00 zł
- Mieszadło Magnetyczne Rdzeń - polygon20,00 zł
- Rurka fermentacyjna 6-komorowa4,00 zł
- Termometr ciekłokrystaliczny - od +10°C do +40°C9,99 zł
- Reduktor osadów 3/4' biały3,00 zł
- Rurka fermentacyjna Ciche Dni i Noce8,00 zł
- Korek do pojemnika fermentacyjnego z zatyczką4,00 zł
- Rurka Fermentacyjna do pojemników do 30l MINI3,00 zł
- Termometr ciekłokrystaliczny 0°C +40°C12,00 zł
- Kolba szklana simax - 1l50,00 zł