Tłumacz Google
Kwiat HIBISKUS - rubinowy napar - 100g
Szybki podgląd
5,00 zł
Glukoza krystaliczna - 500g
Szybki podgląd
7,00 zł
Glukoza krystaliczna - 250g
Szybki podgląd
4,00 zł
TRAWA CYTRYNOWA 500g Suszona cięta świeża jakość
Szybki podgląd
14,00 zł
TRAWA CYTRYNOWA 100g Suszona cięta świeża jakość
Szybki podgląd
4,50 zł
Mieszadło zacierne - 25l - 230V OBS
Szybki podgląd
1,300,00 zł
Mieszadło zacierne - 35l - 230V OBS
Szybki podgląd
1,300,00 zł
Pulpa (puree) z mango Alphonso 100% - 1kg
Szybki podgląd
25,00 zł
Mango IPA - zestaw surowców
Szybki podgląd
65,00 zł
Suszone Pąki Róży Czerwone Małe Kwiaty Jadalne - 1kg
Szybki podgląd
210,00 zł
Filtrator do piwa typu SPIRALA MAŁY - 100 cm
Szybki podgląd
110,00 zł
Sklep stacjonarny

Zapraszamy do naszego sklepu.
Łódź ul. Duńska 1 budynek 1g
Strona głównaDodatki do piwaGlukoza krystaliczna - 500g

Glukoza krystaliczna - 500g

7,00 zł

Producent: Winoszarnia
Kod: GK500
EAN: 5905068021620
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (786 szt.)
Waga:0.55 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Glukoza krystaliczna jako cukier prosty znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym, chemicznym oraz do bezpośredniego spożycia i słodzenia. Stanowi wyśmienite źródło pożywienia dla drożdży oraz działa jako czynnik wypełniający i strukturotwórczy.

Dodatek glukozy w produkcji piwa i wina przyspiesza fermentację, korzystnie wpływa na bukiet aromatyczny wina i jego charakterystykę. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych.

Parametry:

  • Kraj pochodnia: Polska / Niemcy
  • Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym

Zastosowanie:

Zastosowanie do refermentacji piwa w butelkach:

Sposób pierwszy:

  1. Po fermentacji burzliwej myjemy butelki. Za pomocą miarki do cukru dodajemy po 5g glukozy do każdej butelki następnie zalewamy piwem i kapslujemy. Odstawiamy do chłodnego zaciemnionego miejsca i czekamy do degustacji.

Sposób drugi:

  1. Do małego garnka wsypujemy od 50g do 150g glukozy na 25 litrów piwa. Następnie z pojemnika fermentacyjnego za pomocą kranika spustowego u dołu fermentora zlewamy około 2 litry piwa do garnka z glukozą. Odstawiamy na kuchenkę gazowa i podgrzewamy do rozpuszczenia się glukozy. Następnie całość wlewamy z powrotem do pojemnika fermentacyjnego z piwem po fermentacji burzliwej. Mieszamy po kilka razy w odstępach 5 min dla równomiernego rozmieszczenia sie glukozy w piwie. Rozlewamy do butelek i kapslujemy. Odstawiamy do chłodnego zaciemnionego miejsca i czekamy do degustacji.

Nasza glukoza zapewni ci pewną refermentację w butelkach.


Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
  • DUNKELWEIZEN Pszeniczne Ciemne - 20L - OK. 13BLG
    Szybki podgląd

    DUNKELWEIZEN Pszeniczne Ciemne - 20L - OK. 13BLG

    50,00 zł

  • Wąż do rozlewu 10 mm
    Szybki podgląd

    Wąż do rozlewu 10 mm

    4,00 zł

  • Miarka do cukru 2/4/6g
    Szybki podgląd

    Miarka do cukru 2/4/6g

    4,00 zł

  • American Lager - 20l - ok. 12 Blg
    Szybki podgląd

    American Lager - 20l - ok. 12 Blg

    40,00 zł

  • Drożdże Safale US-05 American Ale Yeast - Fermentis
    Szybki podgląd

    Drożdże Safale US-05 American Ale Yeast - Fermentis

    15,00 zł

  • Drożdże GLW35 dolna fermentacja
    Szybki podgląd

    Drożdże GLW35 dolna fermentacja

    9,99 zł

Użytkownik Allegro
99.00% Pozytywnych komentarzy
Typ
Ostatnie
7 dni
Ostatnie
30 dni
Wszystkie
Polecam
2
25
524
Nie polecam
0
0
1
Zgodność z opisem
Obsługa kupującego
Koszt wysyłki
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.