Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale.
Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat.
W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód monachijski jasny(munich malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat.
W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód monachijski jasny(munich malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
- Barwa: 12 - 15 EBC
- Typ słodu: jasny
- Zasyp: 100%
- Śrutowanie: Nie
- Producent: Viking Malt
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również:
Szukaj
Tłumacz Google
Bestsellery
- Glukoza krystaliczna - 1kg13,00 zł
- Mech Irlandzki (Irish Moss) - 10g3,51 zł
- TRAWA CYTRYNOWA 20g Suszona cięta świeża jakość2,50 zł
- Curacao skórka gorzkiej pomarańczy 20g4,50 zł
- Pomarańcz skórka Grys - 20g3,41 zł
- Chlorek Wapnia - 100g4,00 zł
- Suszona skórka cytryny 20g4,50 zł
- Cukier Kandyzowany Bursztynowy 500g12,00 zł
- Glukoza krystaliczna - 250g4,00 zł
- Kwiat Klitoria Ternateńska Herbata Niebieska - 25g10,00 zł