Strona głównaDodatki do piwaMech Irlandzki (Irish Moss) - 10g
Naturalny środek do klarowania piwa na gorąco.
Mech irlandzki to naturalny preparat, otrzymany z morskich czerwonych wodorostów, występujących obficie przy wybrzeżach Irlandii.
Dodatek mchu irlandzkiego do wrzącej brzeczki na 10 - 15 minut przed końcem gotowania, powoduje zwiększone wytrącenie białka z brzeczki a w rezultacie mniejszą tendencję do "zmętnienia piwa na zimno".
Dawkowanie: 3-5 g (łyżeczka od herbaty) na 20 litrów brzeczki.
Ważne, aby mech wstępnie rehydratować, zalewając szklanką ciepłej wody, kilka godzin przed użyciem. Działa również nie rehydratowany, wsypany bezpośrednio do kotła, choć mniej skutecznie.
Mech irlandzki to naturalny preparat, otrzymany z morskich czerwonych wodorostów, występujących obficie przy wybrzeżach Irlandii.
Dodatek mchu irlandzkiego do wrzącej brzeczki na 10 - 15 minut przed końcem gotowania, powoduje zwiększone wytrącenie białka z brzeczki a w rezultacie mniejszą tendencję do "zmętnienia piwa na zimno".
Dawkowanie: 3-5 g (łyżeczka od herbaty) na 20 litrów brzeczki.
Ważne, aby mech wstępnie rehydratować, zalewając szklanką ciepłej wody, kilka godzin przed użyciem. Działa również nie rehydratowany, wsypany bezpośrednio do kotła, choć mniej skutecznie.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również:
Szukaj
Tłumacz Google
Bestsellery
- Śrutowanie słodu 1kg0,50 zł
- Drożdże Safale US-05 American Ale Yeast - Fermentis17,00 zł
- Drożdże Safale S-04 English Ale Yeast - Fermentis15,00 zł
- Słód Pilzneński 5kg Viking Malt36,75 zł
- Słód Pale Ale Zero 5kg Viking Malt35,00 zł
- Kapsle ciemnozłote 100 szt. 26mm8,00 zł
- Glukoza krystaliczna - 1kg13,00 zł
- Pirosiarczyn sodu 500g10,00 zł
- Drożdże PAY7 górna fermentacja9,00 zł
- Drożdże Saflager W-34/70 Bohemian Lager Yeast - Fermentis25,00 zł