Angielskie drożdże tupu ale, wybierane ze względu na szybkość fermentacji oraz zdolność tworzenia zwartego osadu na koniec fermentacji, co ułatwia klarowanie piwa. Szczep rekomendowany do produkcji szerokiej gamy piw typu ale.
Parametry:
Temperatura fermentacji 15 - 22 ºC
Optymalna 16-19 ºC.
Waga: 10g netto
Typ drożdży: górna fermentacja
Zamiennik: Fermentis Safale S-04
Sposób użycia: drożdże na 30 minut przed zadaniem należy uwodnić w temperaturze 27°C. +/- 3°C.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.