Tłumacz Google
Szukaj
Słód polecany do piw w stylu: Amber Ale, Dunkel Lager, Dark Ale, Stout, Porter.
Słód karmelowy 300 uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 220°C. Zachodzą te same procesy, co w przypadku karmelu jasnego 150, jednak proces prażenia jest dłuższy.
Cechuje się bogatym aromatem, nadaje głęboki, bursztynowy kolor.
Słód karmelowy 300 może stanowić do 30% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
Słód karmelowy 300 uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 220°C. Zachodzą te same procesy, co w przypadku karmelu jasnego 150, jednak proces prażenia jest dłuższy.
Cechuje się bogatym aromatem, nadaje głęboki, bursztynowy kolor.
Słód karmelowy 300 może stanowić do 30% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
- Barwa: 200 - 400 EBC
- Typ słodu: karmelowy
- Zasyp: 30%
- Śrutowanie: Nie
- Producent: Viking Malt
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także:
Klienci polecają również: