Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale.
Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat.
W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód monachijski jasny(munich malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat.
W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód monachijski jasny(munich malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
- Barwa: 12 - 15 EBC
- Typ słodu: jasny
- Zasyp: 100%
- Śrutowanie: Nie
- Producent: Viking Malt
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również:
Szukaj
Tłumacz Google
Bestsellery
- Kapsle ciemnozłote 100 szt. 26mm8,00 zł
- Kapsle czarne 100 szt. 26mm8,00 zł
- Kapsle białe 100 szt. 26mm8,00 zł
- Wąż do rozlewu 10 mm4,00 zł
- Zacisk do wężyka syfonu4,00 zł
- Kranik biały + reduktor osadów + długi gwint12,00 zł
- Mieszadło plastikowe 50 cm16,00 zł
- Zaworek grawitacyjny 33 cm11,00 zł
- Miarka do cukru 2/4/6g4,00 zł
- Kapsle mix kolor 1.0 - 3x100 szt.22,00 zł