Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat.
W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód monachijski typ 2 (munich malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
- Barwa: 16 - 24 EBC
- Typ słodu: jasny
- Zasyp: 100%
- Śrutowanie: Nie
- Producent: Viking Malt
"Słód monachijski to idealny słód do ciemnych lagerów, piw festiwalowych i koźlaków do podkreślenia słodowych smaków."
Liczba opinii: 1
Data dodania: 20 June 2016
le lenticchie rosse non vanno in ammollo perchè decorticate, quindi cuociono in una ventina di minuti. anzi tendono facilmente a dif.srai.s.ottime per i burger e per le minestre!
Ocena: 1/5
Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Chmiel Lubelski granulowany - 100g9,45 zł
- Chmiel Sybilla granulowany - 100g9,45 zł
- Chmiel Cascade granulowany PL - 100g10,49 zł
- Chmiel Lubelski granulowany - 50g5,25 zł
- Chmiel granulowany CITRA USA - 100g26,25 zł
- chmiel Saaz (Zatecky) CZ - 100g - 2023 - 3%15,75 zł
- Chmiel granulat CITRA USA - 50g15,75 zł
- Chmiel Cascade granulowany PL - 50g6,29 zł
- chmiel Saaz (Zatecky) CZ - 50g - 2023 - 3%8,40 zł
- Chmiel granulowany AMARILLO (USA) - 50g14,70 zł