Tłumacz Google
Rurka fermentacyjna kątowa do pojemników - nietłukąca
Szybki podgląd
4,00 zł
Pojemnik fermentacyjny 30 L z pokrywką i nietłukącą rurką kątową
Szybki podgląd
42,00 zł
Pojemnik fermentacyjny 30L z rurką
Szybki podgląd
42,00 zł
Pojemnik fermentacyjny z pokrywką 30 L
Szybki podgląd
39,00 zł
Pojemnik fermentacyjny 30 L z pokrywką i kranem
Szybki podgląd
49,00 zł
Pojemnik fermentacyjny 30 L z pokrywką, kranem i nietłukącą rurką kątową
Szybki podgląd
53,00 zł
Pojemnik fermentacyjny 30 L z pokrywką, kranem i nietłukącą rurką kątową
Szybki podgląd
53,00 zł
Chmiel Amora Preta 11,2% - 2022 - 50g
Szybki podgląd
8,00 zł
Chmiel Amora Preta 11,2% - 2022 - 100g
Szybki podgląd
15,00 zł
Chmiel Książęcy - 7,2% - 2022 - 50g
Szybki podgląd
8,00 zł
Filtrator do piwa typu SPIRALA MAŁY - 100 cm
Szybki podgląd
110,00 zł
Szukaj

Wpisz szukany produkt


Wyszukiwanie zaawansowane

Woda

Podstawowy surowiec do wytwarzania piwa oraz do procesu technologicznego. Wodę wykorzystujemy do zacierania, filtracji, chłodzenia no i oczywiście do mycia. Piwo składa się w 90-95% z wody, nic więc dziwnego, że ma ona zasadniczy wpływ na jakość piwa.

Woda miękka: zawiera niewielkie ilość soli mineralnych ponieważ pochodzi ze strumienia lub jeziora.

Woda twarda: pochodzi z gór wapiennych lub jako woda gruntowa przez wiele miesięcy przepływa przez podziemne warstwy skalne, wówczas ma okazję rozpuścić wiele rozmaitych soli mineralnych.

Twarda woda Miękka woda
  • dobrze przebiega proces zacierania
  • goryczka chmielowa jest bardziej ostra, wyrazista
  • stosowana do słodów ciemnych
  • dobrze przebiega proces zacierania
  • goryczka chmielowa jest bardziej szlachetna
  • stosowana do jasnych piw, gdyż słody ciemne są bardziej kwaśne niż jasne


 


 


Użytkownik Allegro
100.00% Pozytywnych komentarzy
Typ
Ostatnie
7 dni
Ostatnie
30 dni
Wszystkie
Polecam
11
38
391
Nie polecam
0
0
0
Zgodność z opisem
Obsługa kupującego
Koszt wysyłki
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.