Pirosiarczyn sodu (E223) to środek wykorzystywany zarówno do dezynfekcji sprzętu, jak i butelek. Nie wymaga płukania. Należy go stosować w formie 2% roztworu tj. 20 g pirosiarczynu należy rozpuścić w 1 litrze wody.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Turcja lub Niemcy
- Skład: pirosiarczyn sodu E223
- Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Zastosowanie:
odkażenie i sterylizacja wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego (balony, butelki, pojemniki, myjki, mieszadła, korki, wężyki itd).
Przygotowanie:
Roztwór pirosiarczynu do odkażania sprzętu najlepiej przygotować tuż przed jego użyciem, ponieważ jest nietrwały i po przepłukaniu nie nadaje się później do ponownego użycia; dezynfekują przede wszystkim opary - dlatego odkażając butelki lub balony warto wlać do nich roztwór i zamknąć szczelnie na 5-15 minut; Chcesz mieć dobre i mogące leżakować wino/piwo przygotowuj je w czystych i odkażonych warunkach
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Drożdże Safale S-04 English Ale Yeast - Fermentis15,00 zł
- Drożdże PAY7 górna fermentacja9,00 zł
- Drożdże Saflager W-34/70 Bohemian Lager Yeast - Fermentis25,00 zł
- Drożdże GLW35 dolna fermentacja12,00 zł
- Drożdże Safale S-33 Belgian Ale Yeast - Fermentis14,00 zł
- Drożdże Safale T-58 Belgian Ale Yeast - Fermentis11,00 zł
- Drożdże Safale WB-06 Wheat Beer Yeast - Fermentis19,00 zł
- Drożdże do Podpiwek Staropolski - Kwas chlebowy9,00 zł
- Drożdże BW11 do piw pszenicznych9,00 zł
- Drożdże U.S. WC - U.S. West Coast górna fermentacja9,00 zł