Pirosiarczyn sodu (E223) to środek wykorzystywany zarówno do dezynfekcji sprzętu, jak i butelek. Nie wymaga płukania. Należy go stosować w formie 2% roztworu tj. 20 g pirosiarczynu należy rozpuścić w 1 litrze wody.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Turcja lub Niemcy
- Skład: pirosiarczyn sodu E223
- Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Zastosowanie:
odkażenie i sterylizacja wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego (balony, butelki, pojemniki, myjki, mieszadła, korki, wężyki itd).
Przygotowanie:
Roztwór pirosiarczynu do odkażania sprzętu najlepiej przygotować tuż przed jego użyciem, ponieważ jest nietrwały i po przepłukaniu nie nadaje się później do ponownego użycia; dezynfekują przede wszystkim opary - dlatego odkażając butelki lub balony warto wlać do nich roztwór i zamknąć szczelnie na 5-15 minut; Chcesz mieć dobre i mogące leżakować wino/piwo przygotowuj je w czystych i odkażonych warunkach
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Rurka fermentacyjna plastikowa4,00 zł
- Mieszadło Magnetyczne Rdzeń - polygon20,00 zł
- Rurka fermentacyjna 6-komorowa4,00 zł
- Termometr ciekłokrystaliczny - od +10°C do +40°C9,99 zł
- Reduktor osadów 3/4' biały3,00 zł
- Rurka fermentacyjna Ciche Dni i Noce8,00 zł
- Korek do pojemnika fermentacyjnego z zatyczką4,00 zł
- Rurka Fermentacyjna do pojemników do 30l MINI3,00 zł
- Termometr ciekłokrystaliczny 0°C +40°C12,00 zł
- Kolba szklana simax - 1l50,00 zł