Klitoria (ang. Butterfly pea) to roślina uprawiana i dziko rosnąca w Azji (Indie, Chiny, Tajlandia) na Madagaskarze i Filipinach. Jest wykorzystywana w kuchni do barwienia potraw, np. ryżu. Klitoria stanowi podstawą orzeźwiającego napoju – do naparu z niebieskich kwiatów dodaje się łyżeczkę miodu, sok z cytryny oraz lód.
Parametry:
Kraj pochodzenia: Chiny / Tajlandia
Składniki:100% kwiat suszony Klitoria mielona
Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.