Strona głównaDrożdżeDrożdże Saflager W-34/70 Bohemian Lager Yeast - Fermentis
Słynny i stosowany przez tysiące browarów na całym świecie szczep drożdży dolnej fermentacji, pochodzący z instytutu Weihenstephan w Niemczech - teraz dostępny w wersji suchej, w saszetkach 11,5 g. Polecany do lagerów, wymagających możliwie ograniczonej ingerencji drożdży w czystość nut słodowych i chmielowych, szczególnie w stylu Pilsner, Vienna, Bock (Koźlak), Oktoberfestbier.
Parametry:
Temp. fermentacji: 9 - 15°C
Dozowanie: przeciętnie: 11,5 g na 15 litrów piwa - przy brzeczkach gęstszych (pow. 15°Blg - zalecamy podwojenie ilości drożdży).
Typ drożdży: dolna fermentacja
Sposób użycia:
Rozsypać drożdże na powierzchni sterylnej wody lub brzeczki o temperaturze 27°C ± 3°C wziętej w ilości 10 krotnie większej niż masa drożdży.
Pozostawić na 15 do 30 minut. Delikatnie mieszać w ciągu 30 minut i tak otrzymany krem zadawać do zbiornika fermentacyjnego.
Alternatywnie, zadawać drożdże bezpośrednio do zbiornika fermentacyjnego, utrzymując temperaturę brzeczki powyżej 20°C. Stopniowo rozsypywać suszone drożdże po powierzchni brzeczki, upewniając się, że drożdże pokrywają równomiernie powierzchnię brzeczki tak, aby nie powstawały zbrylenia. Pozostawić na 30 minut, potem wymieszać używając napowietrzania lub poprzez dodatek brzeczki.
Parametry:
Temp. fermentacji: 9 - 15°C
Dozowanie: przeciętnie: 11,5 g na 15 litrów piwa - przy brzeczkach gęstszych (pow. 15°Blg - zalecamy podwojenie ilości drożdży).
Typ drożdży: dolna fermentacja
Sposób użycia:
Rozsypać drożdże na powierzchni sterylnej wody lub brzeczki o temperaturze 27°C ± 3°C wziętej w ilości 10 krotnie większej niż masa drożdży.
Pozostawić na 15 do 30 minut. Delikatnie mieszać w ciągu 30 minut i tak otrzymany krem zadawać do zbiornika fermentacyjnego.
Alternatywnie, zadawać drożdże bezpośrednio do zbiornika fermentacyjnego, utrzymując temperaturę brzeczki powyżej 20°C. Stopniowo rozsypywać suszone drożdże po powierzchni brzeczki, upewniając się, że drożdże pokrywają równomiernie powierzchnię brzeczki tak, aby nie powstawały zbrylenia. Pozostawić na 30 minut, potem wymieszać używając napowietrzania lub poprzez dodatek brzeczki.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również:
Szukaj
Tłumacz Google
Bestsellery
- Słód Karmelowy 150 - 1kg Viking Malt8,00 zł
- Słód Karmelowy 30 - 1kg Viking Malt7,00 zł
- Słód Cookie (Bursztynowy) - 1kg Viking Malt9,00 zł
- Słód Karmelowy 300 - 1kg Viking Malt8,00 zł
- Słód Karmelowy 150 - 500g Viking Malt4,50 zł
- Słód Karmelowy 30 - 500g Viking Malt4,00 zł
- Słód Karmelowy 30 - 250g Viking Malt2,50 zł
- Słód Karmelowy 50 ( Czerwony ) - 1kg Viking Malt8,00 zł
- Słód Karmelowy 150 - 250g Viking Malt2,50 zł
- Słód Cookie (Bursztynowy) - 0,5kg Viking Malt5,00 zł