Zaworek otwiera się gdy przytkniemy go do dna butelki, zaś po jego podniesieniu zamyka się. Pozwala to na szybki i wygodny rozlew oraz minimalizuje natlenienie piwa lub wina.
Rurka zaworka ma średnicę zewnętrzną 8 mm oraz wąż gumowy o długości 1.5m. Zaworek podłącza się do spustu kranika za pośrednictwem wężyka igielitowego/silikonowego lub bezpośrednio z fermentora od góry. Wężyk po zanurzeniu końcówki we wrzątku da się łatwo nałożyć na kranik spustowy.
Parametry
długość zaworka: 33cm
długość wężyka: 150cm
UWAGA: syfon nie nadaje się do płynów o zawartości alkoholu powyżej 40%! Syfon stosować z płynami o temperaturze 20-49C. Do dezynfekcji nie używać płynów na bazie alkoholu.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.