Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat.
W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód monachijski typ 2 (munich malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
- Barwa: 16 - 24 EBC
- Typ słodu: jasny
- Zasyp: 100%
- Śrutowanie: Nie
- Producent: Viking Malt
"Słód monachijski to idealny słód do ciemnych lagerów, piw festiwalowych i koźlaków do podkreślenia słodowych smaków."
Liczba opinii: 1
Data dodania: 20 June 2016
le lenticchie rosse non vanno in ammollo perchè decorticate, quindi cuociono in una ventina di minuti. anzi tendono facilmente a dif.srai.s.ottime per i burger e per le minestre!
Ocena: 1/5
Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Pilsner Urquell - ekstrakty65,00 zł
- Witbier - ekstrakty65,00 zł
- Czeska IPA - ekstrakty65,00 zł
- Polska IPA - ekstrakty65,00 zł
- Dry Stout - ekstrakty 20l65,00 zł
- Kolsch - ekstrakty65,00 zł
- ORANGE TEAPA - ekstrakty75,00 zł
- American IPA - ekstrakty75,00 zł
- GREEN TEAPA - EKSTRAKTY75,00 zł
- Fruits IPA - 20l - ekstrakty75,00 zł