Refermentacja: suchy ekstrakt słodowy można dodawać bezpośrednio (pół łyżeczki na butelkę 0,5 litra) lub w formie roztworu (150-200 g ekstraktu mieszamy i gotujemy 5 minut w 300 ml wody. Następnie dodajemy w trakcie przelewania piwa z fermentora po fermentacji burzliwej do fermentora z kranikiem, wykorzystywanego do rozlewu piwa do butelek).
Starter drożdżowy: rozpuścić 100 g ekstraktu w 1 litrze gorącej wody, następnie zagotować przez 5 minut. Po ostudzeniu, można zacząć namnażanie.
Szlachetna refermentacja. Bujna i trwała piana.
Suchy ekstrakt słodowy to pełnosłodowy dodatek do piw, dla potrzeb refermentacji. Dodany do butelek przed zakapslowaniem, gwarantuje gęstą i trwałą pianę.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.