Żurawina zawiera dużo błonnika, witamin: B1, B2, B6, C, E, karoten, a także minerałów: sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, jodu i żelaza. Owoce żurawiny mają także nieoceniony wpływ na układ moczowy, pomagają zwalczać infekcje dróg moczowych czy zapalenie pęcherza. Ponadto wykazują właściwości bakteriobójcze, dzięki czemu skutecznie chronią zęby przed powstawaniem próchnicy.
Parametry:
Kraj produkcji:Polska
Składniki: żurawina połówki liofilizowana
Opakowanie: saszetka doypack z zamknięciem strunowym
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1303 kJ/321 kcal
tłuszcze: 1,4 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.