Słód polecany do piw w stylu: Dark Beer, Porter, Stout, Red Ale, Brown Ale, Amber. Słód karmelowy 150 uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 200°C. Dopełnia smaku piwa i pogłębia kolor. Słód karmelowy 30 może stanowić do 30% zasypu podczas zacierania. Parametry:
Barwa:100 - 180 EBC
Typ słodu:karmelowy
Zasyp:30%
Śrutowanie:Nie
Producent:Viking Malt
Słód charakteryzuje się wysokim stopniem karmelizacji.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.