Trawa cytrynowa szturmem podbiła świat - jest znana i uwielbiana niemal wszędzie! Przyprawia wiele potraw z wielu kultur i jest również ceniona w ziołolecznictwie. Jej pochodzenie geograficzne nie jest znane, ale podejrzewa się Sri Lankę i południowe Indie.
Czysty napar z herbaty smakuje cudownie orzeźwiająco. Intensywne aromaty cytryny sprawiają, że jest to popularny napój. Powodem tego orzeźwiającego aromatu jest duża zawartość olejków eterycznych, które optymalnie rozwijają się w ciepłym lub gorącym otoczeniu.
Do przygotowania zalecamy 1-2 łyżeczki na filiżankę. Zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw na co najmniej 8-10 minut. Nadaje się do drugiego naparu.
Parametry:
Kraj pochodzenia: Egipt
Składniki: trawa cytrynowa cięta
Barwa: jasnozielona z odcieniem srebrzystym
Smak i zapach: przypominający cytrynę
Frakcja: trawa cytrynowa cięta - fragmenty długośći 2-5 cm
Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.