Kwiaty jaśminu słyną głównie ze swojego pięknego wyglądu oraz intensywnego, urzekającego zapachu. Oprócz walorów wizualnych i aromatycznych posiadają jednak także istotne właściwości zdrowotne, z których możemy skorzystać m. in. pijąc herbatę z jaśminu lub sięgając po olejek jaśminowy.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Chiny
- Składniki: suszony kwiat Jaśminu Pąki
- Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
- Atest: dopuszczone do bezpośredniego spożycia
Jadalne kwiaty mogą w ciekawy sposób urozmaicić posiłki dodając im koloru, intrygującego smaku i pewnej dozy ekstrawagancji. Niektóre z nich mają ostry smak, a inne mają typowy kwiatowy i aromatyczny.
Opakowanie:
Saszetka typu DOYPACK która umożliwia powtórne zamknięcie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty.
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest uszczelniona i odporna na wilgoć i obce zapachy.
O bezpiecznym jedzeniu kwiatów
Wydawać się mogłoby, że jedzenie kwiatów jest zupełnie bezpieczne, ale niestety może skończyć się chorobą. Nie każdy, choćby najpiękniejszy kwiat jest jadalny, może być zabójczy. Bez obaw, postępuj zgodnie z poniższymi wskazówkami, nic Ci się niestanie:
- Jedz kwiaty, o których wiesz, że są bezpieczne do spożycia – jeśli nie masz pewności, skonsultuj się z podręcznikiem na temat jadalnych kwiatów i roślin.
- Jedz kwiaty, które sam wyhodowałeś, lub wiesz, że są bezpieczne do spożycia. Kwiaty z kwiaciarni lub szkółki zostały prawdopodobnie potraktowane pestycydami lub innymi chemikaliami.
- Nie jedz przydrożnych kwiatów ani tych zebranych w publicznych parkach. W obu przypadkach rośliny mogą być traktowane pestycydami lub herbicydami, a kwiaty przydrożne mogą być zanieczyszczone spalinami samochodowymi.
- Zjedz tylko płatki – usuń słupki i pręciki przed jedzeniem.
- Jeśli cierpisz na alergie, stopniowo wprowadzaj jadalne kwiaty, ponieważ mogą zaostrzyć reakcje alergiczne.
- Aby zachować świeżość kwiatów, umieść je na wilgotnych ręcznikach papierowych i wstaw do lodówki w hermetycznym pojemniku. Niektóre mogą przetrwać do 10 dni w ten sposób.
- Zawsze pamiętaj, aby używać oszczędnie kwiatów w twoich przepisach ze względu na komplikacje pokarmowe, które mogą wystąpić przy dużej konsumpcji. Większość kwiatów ziołowych ma smak podobny do liścia, ale bardziej pikantny.
źródło: naturalniezdrowy.com.pl
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Słód Pilzneński 5kg Viking Malt36,75 zł
- Słód Pale Ale Zero 5kg Viking Malt35,00 zł
- Słód Pilzneński 1kg Viking Malt8,40 zł
- Słód Pszeniczny 1kg Viking Malt6,00 zł
- Słód Pale Ale Zero 1kg Viking Malt7,00 zł
- Słód Monachijski Jasny 1kg Viking Malt7,00 zł
- Słód Monachijski Ciemny 1kg Viking Malt7,00 zł
- Słód Wiedeński 1kg Viking Malt7,00 zł
- Słód Pszeniczny 5kg Viking Malt30,00 zł
- Słód Wiedeński 5kg Viking Malt35,00 zł