Pirosiarczyn sodu (E223) to środek wykorzystywany zarówno do dezynfekcji sprzętu, jak i butelek. Nie wymaga płukania. Należy go stosować w formie 2% roztworu tj. 20 g pirosiarczynu należy rozpuścić w 1 litrze wody.
Parametry:
Kraj pochodzenia: Turcja lub Niemcy
Skład: pirosiarczyn sodu E223
Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Zastosowanie:
odkażenie i sterylizacja wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego (balony, butelki, pojemniki, myjki, mieszadła, korki, wężyki itd).
Przygotowanie:
Roztwór pirosiarczynu do odkażania sprzętu najlepiej przygotować tuż przed jego użyciem, ponieważ jest nietrwały i po przepłukaniu nie nadaje się później do ponownego użycia; dezynfekują przede wszystkim opary - dlatego odkażając butelki lub balony warto wlać do nich roztwór i zamknąć szczelnie na 5-15 minut; Chcesz mieć dobre i mogące leżakować wino/piwo przygotowuj je w czystych i odkażonych warunkach
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.