Słód polecany do piw czerwonych, bursztynowych i ciemnych.
Słód Cookie (bursztynowy) jest produkowany w procesie delikatnego prażenia słodu pilzneńskiego.
Cechuje go charakterystyczna bursztynowa barwa i herbatnikowi aromat.
SłódCookie (Bursztynowy)może stanowić odpowiednio do piw typu Kölsch, Scottish (2-5% zasypu), Pale Ale, Altbier (3-5% zasypu), Brown Ale (8-12% zasypu).
Parametry:
Barwa: 40 - 60 EBC
Waga:1kg
Typ słodu:karmelowy
Zasyp:30%
Śrutowanie:Nie
Producent: Viking Malt
Słódpakowany po 1kg nettoplus waga torebki.
"Cookie Malt zapewnia łagodne i przyjemne smaki i aromaty prażonych zbóż z nutą popcornu i biszkoptów."
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.