Słód polecany do piw w stylu: czerwonych, bursztynowych i ciemnych. Słód karmelowy 30 jest produkowany w procesie prażenia słodu zielonego. Typowy słód karmelowy stosowany do uzupełnienia smaku i barwy piwa (lekko słodkawy smak oraz biszkoptowy aromat). Słód karmelowy 30 może stanowić do 30% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
Barwa:30 - 40 EBC
Waga:1kg
Typ słodu:jasny
Zasyp:30%
Śrutowanie:Nie
Producent:Viking Malt
Słódpakowany po 1kg nettoplus waga torebki.
"Słód charakteryzuje się wysokim stopniem karmelizacji."
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.