Tłumacz Google
Szukaj
Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale.
Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat.
W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód monachijski jasny(munich malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat.
W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód monachijski jasny(munich malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
- Barwa: 12 - 15 EBC
- Typ słodu: jasny
- Zasyp: 100%
- Śrutowanie: Nie
- Producent: Viking Malt
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Zobacz także:
Klienci polecają również: