Podstawowy słód do piw dolnej i górnej fermentacji: Pale Ale, Amber, Bock, Brown ale.
Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat.
W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód monachijski jasny(munich malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
Suszenie słodu odbywa się w temp. 105°C. Daje to w efekcie tak cenione cechy tego słodu, jak głęboki, bursztynowy kolor i specyficzny aromat.
W małych ilościach w połączeniu ze słodem pilzneńskim nadaje się do produkcji lekkich piw jasnych o słodowym smaku i aromacie.
Dodany do zasypu nadaje złotej barwy oraz pełni smakowej gotowemu piwu bez naruszenia stabilności piany.
Słód monachijski jasny(munich malt) może stanowić do 100% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
- Barwa: 12 - 15 EBC
- Typ słodu: jasny
- Zasyp: 100%
- Śrutowanie: Nie
- Producent: Viking Malt
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również:
Szukaj
Tłumacz Google
Bestsellery
Śrutowanie słodu 1kg0,50 zł
Drożdże Safale US-05 American Ale Yeast - Fermentis17,00 zł
Drożdże Safale S-04 English Ale Yeast - Fermentis15,00 zł
Słód Pilzneński 5kg Viking Malt35,00 zł
Słód Pale Ale Zero 5kg Viking Malt35,00 zł
Kapsle ciemnozłote 100 szt. 26mm8,00 zł
Glukoza krystaliczna - 1kg13,00 zł
Pirosiarczyn sodu 500g10,00 zł
Drożdże PAY7 górna fermentacja9,00 zł
Drożdże Saflager W-34/70 Bohemian Lager Yeast - Fermentis25,00 zł