Kwiaty jaśminu słyną głównie ze swojego pięknego wyglądu oraz intensywnego, urzekającego zapachu. Oprócz walorów wizualnych i aromatycznych posiadają jednak także istotne właściwości zdrowotne, z których możemy skorzystać m. in. pijąc herbatę z jaśminu lub sięgając po olejek jaśminowy.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Chiny
- Składniki: suszony kwiat Jaśminu Pąki
- Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
- Atest: dopuszczone do bezpośredniego spożycia
Jadalne kwiaty mogą w ciekawy sposób urozmaicić posiłki dodając im koloru, intrygującego smaku i pewnej dozy ekstrawagancji. Niektóre z nich mają ostry smak, a inne mają typowy kwiatowy i aromatyczny.
Opakowanie:
Saszetka typu DOYPACK która umożliwia powtórne zamknięcie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty.
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest uszczelniona i odporna na wilgoć i obce zapachy.
O bezpiecznym jedzeniu kwiatów
Wydawać się mogłoby, że jedzenie kwiatów jest zupełnie bezpieczne, ale niestety może skończyć się chorobą. Nie każdy, choćby najpiękniejszy kwiat jest jadalny, może być zabójczy. Bez obaw, postępuj zgodnie z poniższymi wskazówkami, nic Ci się niestanie:
- Jedz kwiaty, o których wiesz, że są bezpieczne do spożycia – jeśli nie masz pewności, skonsultuj się z podręcznikiem na temat jadalnych kwiatów i roślin.
- Jedz kwiaty, które sam wyhodowałeś, lub wiesz, że są bezpieczne do spożycia. Kwiaty z kwiaciarni lub szkółki zostały prawdopodobnie potraktowane pestycydami lub innymi chemikaliami.
- Nie jedz przydrożnych kwiatów ani tych zebranych w publicznych parkach. W obu przypadkach rośliny mogą być traktowane pestycydami lub herbicydami, a kwiaty przydrożne mogą być zanieczyszczone spalinami samochodowymi.
- Zjedz tylko płatki – usuń słupki i pręciki przed jedzeniem.
- Jeśli cierpisz na alergie, stopniowo wprowadzaj jadalne kwiaty, ponieważ mogą zaostrzyć reakcje alergiczne.
- Aby zachować świeżość kwiatów, umieść je na wilgotnych ręcznikach papierowych i wstaw do lodówki w hermetycznym pojemniku. Niektóre mogą przetrwać do 10 dni w ten sposób.
- Zawsze pamiętaj, aby używać oszczędnie kwiatów w twoich przepisach ze względu na komplikacje pokarmowe, które mogą wystąpić przy dużej konsumpcji. Większość kwiatów ziołowych ma smak podobny do liścia, ale bardziej pikantny.
źródło: naturalniezdrowy.com.pl
There are no reviews for this product yet.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- Pilsner Urquell 20l set of raw materials£11.64
- Polish IPA - 20l - a set of ingredients£11.64
- March 20l - Resource Set£10.58
- Pszeniczne Jasne 25l£9.52
- Kolsch - 20l Zestaw surowców£9.52
- German Pils 20l - 10Blg - a set of raw materials£7.40
- Pils Polski - 20l - 12Blg basic set£8.46
- Red Irish Ale 20l - a set of raw materials£9.52
- Czech IPA - Basic set for brewing beer£11.64
- Saison 20l - A set of raw materials for brewing beer£11.64