Tłumacz Google
Kwiat HIBISKUS - rubinowy napar - 100g
Szybki podgląd
5,00 zł
Glukoza krystaliczna - 500g
Szybki podgląd
7,00 zł
Glukoza krystaliczna - 250g
Szybki podgląd
4,00 zł
TRAWA CYTRYNOWA 500g Suszona cięta świeża jakość
Szybki podgląd
14,00 zł
TRAWA CYTRYNOWA 100g Suszona cięta świeża jakość
Szybki podgląd
4,50 zł
Mieszadło zacierne - 25l - 230V OBS
Szybki podgląd
1,300,00 zł
Mieszadło zacierne - 35l - 230V OBS
Szybki podgląd
1,300,00 zł
Pulpa (puree) z mango Alphonso 100% - 1kg
Szybki podgląd
25,00 zł
Mango IPA - zestaw surowców
Szybki podgląd
65,00 zł
Suszone Pąki Róży Czerwone Małe Kwiaty Jadalne - 1kg
Szybki podgląd
210,00 zł
Filtrator do piwa typu SPIRALA MAŁY - 100 cm
Szybki podgląd
110,00 zł
Sklep stacjonarny

Zapraszamy do naszego sklepu.
Łódź ul. Duńska 1 budynek 1g
Strona głównaBrewkityUK Indian Pale Ale Brewkit

UK Indian Pale Ale Brewkit

49,00 zł

Producent: Piwoszarnia
Produkt niedostępny
Waga:2.00 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Zapytaj o produkt

UK India Pale Ale tzw. IPA - dominujące chmiele, smaki mocne słodowe z nutami ziołowo – kwiatowymi, nienachalna goryczka, mocna zwarta piana. Do fermentacji zdecydowanie zlecamy zastosowanie malt extract pale ale 1,7kg lub malt extract light 1,7kg w syropie lub glukozę (dextrozę).

INSTRUKCJA:

1. Wyczyść i wysterylizuj cały sprzęt przy pomocy środków sterylizujących.

2. Usuń saszetkę z drożdżami spod spodu i wsadź worek do ciepłej wody na 15 minut.

3. Rozpuść 1kg cukru (najmniej zalecane), glukozy lub 1,7kg ekstraktu słodowego (najlepszy efekt). Dodaj do fermentora.

4. Przelać ekstrakt słodowy  do fermentora, przepłukać gorącą wodą torebkę i zawartość dodać do fermentora.

5. Uzupełnij fermentor do 23L wodą tak, aby całość miała temperaturę 20-25°C. Zamieszaj dobrze, dodaj drożdże.

6. Zamocuj rurkę fermentacyjną do fermentora i zostaw na ok. 10 dni w temperaturze 20-25°C. Ustaw fermentor bezpiecznie, aby nie wyciekła zawartość.

7. Po 10 dniach sprawdź odczyt hydrometru lub cukromierza. Jeśli hydrometr jest na pozycji 1009 lub mniej przystąp do butelkowania / beczkowania. Jeśli jest powyżej 1009 – poczekaj kilka dni. W przypadku cukromierza najlepiej jak wartość będzie wskazywał 1°BLG, jeżeli jest więcej – zaczekaj kilka dni.

INSTRUKCJA BECZKOWANIA:

1. Przelej piwo do sterylnej beczki.

2. Dodaj 85g cukru.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

INSTRUKCJA BUTELKOWANIA:

1. Użyj tylko czystych i wysterylizowanych butelek, odpowiednich do piwa.

2. Dodaj 4-5g ( łyżeczka od herbaty ) cukru na butelkę 500ml i zamknij. Wstrząśnij, aby ułatwić rozpuszczenie.

3. Odstaw do ciepłego pomieszczenia na dwa tygodnie.

4. Następnie przestaw do zimniejszego w celu wyklarowania (opadnięcia osadu)

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
  • Drożdże do Cydru FCG1
    Szybki podgląd

    Drożdże do Cydru FCG1

    6,99 zł

  • ORANGE TEAPA - ekstrakty
    Szybki podgląd

    ORANGE TEAPA - ekstrakty

    59,00 zł

  • Pilsner Urquell  - ekstrakty
    Szybki podgląd

    Pilsner Urquell - ekstrakty

    55,00 zł

  • GREEN TEAPA - EKSTRAKTY
    Szybki podgląd

    GREEN TEAPA - EKSTRAKTY

    55,00 zł

  • UK Special Continentla Lager Brewkit
    Szybki podgląd

    UK Special Continentla Lager Brewkit

    49,00 zł

  • Kapsle czarne 100 szt. 26mm
    Szybki podgląd

    Kapsle czarne 100 szt. 26mm

    8,00 zł

Użytkownik Allegro
99.00% Pozytywnych komentarzy
Typ
Ostatnie
7 dni
Ostatnie
30 dni
Wszystkie
Polecam
4
23
512
Nie polecam
0
0
1
Zgodność z opisem
Obsługa kupującego
Koszt wysyłki
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.