Jęczmień polecany do produkcji bardzo ciemnych piw typu Dark Beer, Stout, Porter.
Jęczmień palony uzyskiwany jest w procesie prażenia surowego, wyczyszczonego jęczmienia browarnego w temperaturze dochodzącej tym razem nawet do 200°C i w dość długim czasie. Spowodowane jest to znacznie wyższą wilgotnością (ok. 14%) w porównaniu do surowca dla słodów czekoladowych (słód pilzneński ok. 5%). Tak jak słody czekoladowe wykazuje mączny charakter przełomu ziarna.
Cechuje go charakterystyczna bursztynowa barwa i herbatnikowy aromat.
Tłumacz Google
Sklep stacjonarny
![]() |
Zapraszamy do naszego sklepu. Łódź ul. Duńska 1 budynek 1g |
Ostatnio szukano
1 04 05 06 13 100 100l 13 elementow 150 2000w 23 202 2021 2022 2023 25 kg 25kg 3 34 300 33l 355 50l 9450 American ale American pale ale CHMIEL Czeska ipa Fermentor MIESZADŁO MAGNETYCZNE OBS GARNEK ZACIERNY POMPA POJEMNIK OBS VICE Pojemnik fermentacyjny Pojemnik fermentacyjny 30l SŁÓD ahhhroma ale alkoholomierz americ american
Jęczmień Palony

Sortuj wg:
Wyświetlanie od 1 do 6 (z 6 pozycji)
Stron: 1
Wyświetlanie od 1 do 6 (z 6 pozycji)
Stron: 1
Bestsellery
Szukaj
Ilość produktów w przechowalni: 0