Słód polecany do piw w stylu: Amber Ale, Dunkel Lager, Dark Ale, Stout, Porter.
Słód karmelowy 300 uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 220°C. Zachodzą te same procesy, co w przypadku karmelu jasnego 150, jednak proces prażenia jest dłuższy.
Cechuje się bogatym aromatem, nadaje głęboki, bursztynowy kolor.
Słód karmelowy 300 może stanowić do 30% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
Słód karmelowy 300 uzyskiwany jest podczas prażenia słodu zielonego w temperaturze dochodzącej do 220°C. Zachodzą te same procesy, co w przypadku karmelu jasnego 150, jednak proces prażenia jest dłuższy.
Cechuje się bogatym aromatem, nadaje głęboki, bursztynowy kolor.
Słód karmelowy 300 może stanowić do 30% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
- Barwa: 200 - 400 EBC
- Typ słodu: karmelowy
- Zasyp: 30%
- Śrutowanie: Nie
- Producent: Viking Malt
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również:
Szukaj
Tłumacz Google
Bestsellery