...jest pusty
Tłumacz Google
Szukaj
Słód polecany do produkcji bardzo ciemnych piw typu Dark Beer, Stout, Porter.
Parametry:
Jęczmień prażony uzyskiwany jest w procesie prażenia surowego, wyczyszczonego jęczmienia browarnego w temperaturze dochodzącej tym razem nawet do 200°C i w dość długim czasie. Spowodowane jest to znacznie wyższą wilgotnością (ok. 14%) w porównaniu do surowca dla słodów czekoladowych (słód pilzneński ok. 5%). Tak jak słody czekoladowe wykazuje mączny charakter przełomu ziarna.
Cechuje go charakterystyczna bursztynowa barwa i herbatnikowy aromat.
Jęczmień prażony może stanowić do 10% zasypu podczas zacierania.
Parametry:
- Barwa: >1000 EBC
- Typ słodu: ciemny
- Zasyp: 10%
- Śrutowanie: Nie
- Producent: Viking Malt
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również: