Temp. fermentacji: 18-22°C optymalnie 15-20°C
Dozowanie:przeciętnie: 11,5 g na 20 litrów piwa.
Typ drożdży: górna fermentacja
Sposób użycia:
Rozsypać drożdże na powierzchni sterylnej wody lub brzeczki o temperaturze 27°C ± 3°C wziętej w ilości 10 krotnie większej niż masa drożdży.
Pozostawić na 15 do 30 minut. Delikatnie mieszać w ciągu 30 minut i tak otrzymany krem, zadawać do zbiornika fermentacyjnego.
Alternatywnie, zadawać drożdże bezpośrednio do zbiornika fermentacyjnego, utrzymując temperaturę brzeczki powyżej 20°C. Stopniowo rozsypywać suszone drożdże po powierzchni brzeczki, upewniając się, że drożdże pokrywają równomiernie powierzchnię brzeczki tak, aby nie powstawały zbrylenia. Pozostawić na 30 minut, potem wymieszać używając napowietrzania lub poprzez dodatek brzeczki.
Liczba opinii: 1
Data dodania: 09 December 2016
Chyba najbardziej "pewne" drożdze jakie stosowałem. Polecam do ciemnych piw.
Ocena: 5/5
Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Rurka fermentacyjna plastikowa4,00 zł
- Mieszadło Magnetyczne Rdzeń - polygon20,00 zł
- Rurka fermentacyjna 6-komorowa4,00 zł
- Reduktor osadów 3/4' biały3,00 zł
- OBS Mieszadło magnetyczne 12V kolba 1L180,00 zł
- OBS Mieszadło magnetyczne 12V - 2L190,00 zł
- Rurka fermentacyjna Ciche Dni i Noce8,00 zł
- OBS Mieszadło magnetyczne 12V - 1L155,00 zł
- Rurka Fermentacyjna do pojemników do 30l MINI3,00 zł
- Kolba szklana simax - 1l50,00 zł