Informacje
Pirosiarczyn sodu (E223) to środek wykorzystywany zarówno do dezynfekcji sprzętu, jak i butelek. Nie wymaga płukania. Należy go stosować w formie 2% roztworu tj. 20 g pirosiarczynu należy rozpuścić w 1 litrze wody.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Turcja lub Niemcy
- Skład: pirosiarczyn sodu E223
- Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Zastosowanie:
odkażenie i sterylizacja wszelkiego rodzaju sprzętu winiarskiego i piwowarskiego (balony, butelki, pojemniki, myjki, mieszadła, korki, wężyki itd).
Przygotowanie:
Roztwór pirosiarczynu do odkażania sprzętu najlepiej przygotować tuż przed jego użyciem, ponieważ jest nietrwały i po przepłukaniu nie nadaje się później do ponownego użycia; dezynfekują przede wszystkim opary - dlatego odkażając butelki lub balony warto wlać do nich roztwór i zamknąć szczelnie na 5-15 minut; Chcesz mieć dobre i mogące leżakować wino/piwo przygotowuj je w czystych i odkażonych warunkach
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęKlienci polecają również:
Producent
Bestsellery
Śrutowanie słodu 1kg0,50 zł
Drożdże Safale US-05 saszetka 11,5g fermentis9,50 zł
Słód Czekoladowy Ciemny - 1g Viking Malt0,02 zł
Drożdże Safale S-04 saszetka 11,5g fermentis9,50 zł
Jęczmień Prażony - 1g Viking Malt0,02 zł
Kapsle ciemnozłote 100 szt. 26mm5,00 zł
Słód Barwiący - 1g Viking Malt0,02 zł
Słód Pale Ale Zero 5kg Viking Malt20,00 zł
Słód Pilzneński 5kg Viking Malt20,00 zł
Siateczka do chmielu / słodu muślinowa3,50 zł
Powiadomienia
Pirosiarczyn sodu 100g |