Opinie o Nas
Piwoszarnia
Strona głównaChmielGoryczkowyIunga PL - 50g - 12,9%

Iunga PL - 50g - 12,9%

5,99 zł

Producent: Piwoszarnia
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (74 szt.)
Waga:0.06 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt.

Chmiel Iunga (PL) - odmiana wyhodowana w IUNG-u w Puławach. Z uwagi na bardzo wysoką zawartość alfa-kwasów 11-14% nazywana jest ''Polskim Magnum'' Różni się jednak od swojego niemieckiego odpowiednika znacznie lepszymi walorami aromatycznymi. Jest to doskonała odmiana do produkcji piwa o wyrazistej goryczce z doskonałym aromatem. Pomimo lepszych od Magnum właściwości aromatycznych jej areał uprawowy jest nieznaczny z uwagi na podatność na mączniaka co jest znaczącym problemem w jej uprawie.

Parametry:

Kwas - Alfa: 12,9%

Typ: granulat

Zbiór: 2016r.

Kraj: Polska

Rodzaj: goryczkowy

Aromat:

Czysta, niezalegająca goryczka i deliktanie owocowe aromaty.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję
Klienci polecają również:
  • Viking Słód Pale Cookie - 1kg Viking Malt

    Viking Słód Pale Cookie - 1kg Viking Malt

    5,90 zł

  • Chmiel CITRA USA - 2017 - 13,3 - 100g

    Chmiel CITRA USA - 2017 - 13,3 - 100g

    20,99 zł

  • Chmiel AMARILLO (USA) - 2017 - 8,2% - 100g

    Chmiel AMARILLO (USA) - 2017 - 8,2% - 100g

    24,99 zł

  • Chmiel EL DORADO (USA) - 2017 - 13,2% - 100g

    Chmiel EL DORADO (USA) - 2017 - 13,2% - 100g

    18,99 zł

  • Laktoza Spożywcza - 1kg

    Laktoza Spożywcza - 1kg

    15,00 zł

  • Słód Wiedeński 5kg Viking Malt

    Słód Wiedeński 5kg Viking Malt

    20,00 zł

...jest pusty

Producent
Powiadomienia

Iunga PL - 50g - 12,9%

Post udostępniony przez Marcin Owczarek (@piwoszarnia)

Użytkownik Allegro
% Pozytywnych komentarzy
Typ
Ostatnie
7 dni
Ostatnie
30 dni
Wszystkie
Polecam
Nie polecam
Zgodność z opisem
Obsługa kupującego
Czas wysyłki
Koszt wysyłki
Pokaż listę aukcji
Akceptuję
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.