Glukoza krystaliczna jako cukier prosty znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym, chemicznym oraz do bezpośredniego spożycia i słodzenia. Stanowi wyśmienite źródło pożywienia dla drożdży oraz działa jako czynnik wypełniający i strukturotwórczy.
Dodatek glukozy w produkcji piwa i wina przyspiesza fermentację, korzystnie wpływa na bukiet aromatyczny wina i jego charakterystykę. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych.
Parametry:
- Kraj pochodnia: Polska
- Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Zastosowanie:
Zastosowanie do refermentacji piwa w butelkach:
Sposób pierwszy:
- Po fermentacji burzliwej myjemy butelki. Za pomocą miarki do cukru dodajemy po 5g glukozy do każdej butelki następnie zalewamy piwem i kapslujemy. Odstawiamy do chłodnego zaciemnionego miejsca i czekamy do degustacji.
Sposób drugi:
- Do małego garnka wsypujemy od 50g do 150g glukozy na 25 litrów piwa. Następnie z pojemnika fermentacyjnego za pomocą kranika spustowego u dołu fermentora zlewamy około 2 litry piwa do garnka z glukozą. Odstawiamy na kuchenkę gazowa i podgrzewamy do rozpuszczenia się glukozy. Następnie całość wlewamy z powrotem do pojemnika fermentacyjnego z piwem po fermentacji burzliwej. Mieszamy po kilka razy w odstępach 5 min dla równomiernego rozmieszczenia sie glukozy w piwie. Rozlewamy do butelek i kapslujemy. Odstawiamy do chłodnego zaciemnionego miejsca i czekamy do degustacji.
Nasza glukoza zapewni ci pewną refermentację w butelkach.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęKapsle ciemnozłote 100 szt. 26mm5,00 zł
Kapsle białe 100 szt. 26mm5,00 zł
Kapsle czarne 100 szt. 26mm5,00 zł
Uszczelka do kranika2,00 zł
Reduktor osadów3,50 zł
Wąż do rozlewu 10 mm3,00 zł
Nakrętka plastikowa 3/4 do kranika1,50 zł
Zacisk do syfonu ręcznego3,00 zł
Mieszadło plastikowe 50 cm9,00 zł
Miarka do cukru 2/4/6g4,00 zł
Glukoza krystaliczna 250g |